5 Natuurgerichte principes

Energie

5-natuurgerichte-principes-Praktijk-josé-dusol

Energie is de basis van het leven. Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Het is voortdurend in beweging en beïnvloedbaar. Wanneer de energiestroom door een lichamelijke of emotionele blokkade wordt afgesloten kunnen er klachten ontstaan. Het is daarom belangrijk om geblokkeerde energie weer in beweging te brengen, zodat je je weer energiek voelt. Tijdens behandelingen kan energie voelbaar zijn als tintelingen, prikkelingen, warmte of kou.

Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. De communicatie gebeurt door overdracht van impulsen en prikkels via de hersenen naar de rest van het lichaam. Door een goed functionerende prikkeloverdracht worden de signalen aan alle delen van het lichaam doorgegeven. Daardoor kunnen energieblokkades worden opgespoord. Een lichaam dat vrij is van energieblokkades functioneert beter en geeft jou een energieker leven. Met de inzet van voetreflexologie en fonoforese (klank) worden blokkades opgespoord. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en blokkades in het communicatienetwerk verdwijnen.

Drainage

In ons dagelijks leven belasten we ons lichaam regelmatig met afvalstoffen, bijvoorbeeld door ongezonde voeding. Er is veel energie nodig om deze afvalstoffen af te voeren. Met een voetreflex-lymfemassage of fonoforese-behandeling (klank) kunnen de afvalstoffen loskomen en afgevoerd worden.

Voeding

Goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen, zodat het optimaal kan functioneren. Onjuiste voeding (ongezonde voeding, maar ook voeding die niet bij je past) kan leiden tot klachten of ziekte. Ik geef advies en informatie over passende voeding, Schüßler celzouten en kruiden.

Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar emoties en gedragspatronen te kijken. Door je bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Het is dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze doorbroken en losgelaten kunnen worden. Tijdens mijn behandelingen met voetdiagnostiek kijk ik samen met jou naar de metafysische achtergrond van de ziekte of klachten, emoties en gedragspatronen.

 

Gratis adviesgesprek