Basis voor gezondheid

Levensenergie

Basis-voor-gezondheid-Praktijk-josé-dusolEnergie is de basis van het leven. Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Het is voortdurend in beweging en beïnvloedbaar. Wanneer de energiestroom door een lichamelijke of emotionele blokkade wordt afgesloten kunnen er klachten ontstaan. Het is daarom belangrijk om geblokkeerde levensenergie weer in beweging te brengen, zodat je je weer energiek voelt. Tijdens behandelingen kun je energie voelen als tintelingen, prikkelingen, warmte of kou.

Communicatie

Het zenuwstelsel wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. De communicatie gebeurt door overdracht van impulsen en prikkels via de hersenen naar de rest van het lichaam. Door een goed functionerende prikkeloverdracht worden de signalen aan alle delen van het lichaam doorgegeven. Daardoor kunnen energieblokkades worden opgespoord. Een lichaam dat vrij is van energieblokkades functioneert beter en geeft jou een energieker leven. Met de inzet van voetreflexologie, de MIR-Methode en fonoforese (klank) worden blokkades opgespoord. Het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam wordt aangesproken en blokkades in het communicatienetwerk verdwijnen.

Ontgiften

In ons dagelijks leven belasten we ons lichaam regelmatig met afvalstoffen, bijvoorbeeld door ongezonde voeding. Er is veel energie nodig om deze afvalstoffen af te voeren. Met een voetreflex-lymfemassage of fonoforese-behandeling (klank) kunnen jouw afvalstoffen loskomen en worden afgevoerd.

Voeding

Goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen, zodat het optimaal kan functioneren. Onjuiste voeding (ongezonde voeding, maar ook voeding die niet bij je past) kan leiden tot klachten of ziekte. Ik geef advies en informatie over voor jou passende voeding, Schüßler celzouten en kruiden.

Gedachten en gedrag

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar emoties en gedragspatronen te kijken. Door je bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Het is dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze doorbroken en losgelaten kunnen worden. Tijdens mijn behandelingen met voetdiagnostiek kijk ik samen met jou naar de metafysische achtergrond van de ziekte of klachten, emoties en gedragspatronen.

Leefstijl

Leefstijl is de manier van leven van een individu. Jouw manier van leven is van grote invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Belangrijke onderdelen in jouw leefstijl zijn je voeding, je beweging, je slaap, je sociale leven, je ontspanning en de zingeving in je leven. Onze gezondheid wordt beïnvloed door onze leefstijl en door onze leefomgeving. Op het gebied van leefstijl is een heleboel te doen om winst voor je gezondheid te creëren.

 

Gratis adviesgesprek